Op Chamavi kan je heerlijk ontspannen in de sauna. We hebben er niet één maar zelfs twee!
De traditionele sauna en de infraroodsauna.

Openingstijden en contact

In het kampeerseizoen (april – september is iedere woensdag- en zaterdagavond, maar ook zondag middag is de sauna geopend. De toegang tot onze sauna is gratis en beschikbaar voor onze leden, campinggasten en daggasten (daggasten zijn tot 18:00 welkom)!

Wij vragen je vooraf in te schrijven op het inschrijfformulier dat bij de sauna hangt. Bij een aanmelding van ca. 4 personen wordt de sauna aangezet door iemand van de saunacommissie.
Het is niet toegestaan om eigen geuren op te gieten.

Wil je graag op een ander moment gebruik maken van de sauna? Geen probleem!

  • In overleg met de saunacommissie kan de sauna extra open.  Er is meestal iemand aanwezig.
  • Als je vragen heb kan je een mailtje sturen naar: sauna@chamavi.nl.
  • Kinderen zijn bij ons ook van harte welkom.

Omdat de temperatuur dan wat lager is, graag even overleggen met de saunacommissie. Dan kan er hier rekening mee gehouden worden.

Opgietingen (Löyly’s)

Leuke en heerlijke Löyly’s worden ook georganiseerd.
Er worden dan bijvoorbeeld stimulerende, harmoniserende en kalmerende geuren gebruikt in het water dat op de kachel wordt gegoten, zoals pepermunt, sinaasappel, jasmijn, lavendel en houtgeuren.

Ook koppelen we zo’n leuke löyly weleens aan een thema. Zo hebben wij de berkenlöyly eens georganiseerd.

Hiervoor worden op het terrein berkentakken gesnoeid. Deze worden gebundeld in een bosje en ruim van tevoren in een teil met water gelegd. Iemand van de saunacommissie neemt dan zo’n bosje en slaat hiermee zachtjes op de huid waarop de zweetklieren gaan reageren. Een unieke ervaring!

Uiteraard hoort een lekker drankje of stukje fruit na de löyly ook bij het ontspanningsritueel. Daarna lekker afkoelen door helemaal bloot een stukje te lopen over het terrein en/of d.m.v. een koude douche (regelbaar).

Als afsluiting dan een heerlijke duik in ons verlichte zwembad (niets is lekkerder dan in je blootje zwemmen) en nagenieten in een ligstoel onder de sterrenhemel. Ook kun je genieten van onze mooie verlichte saunatuin!

Je hebt het zeker al door hé… bij Chamavi weten ze wat genieten is.