Op deze pagina vind je een aantal mogelijkheden om je buiten de camping te ontspannen. Bij de gastendienst kan je vragen om meer info. In de kantine hangt een rek met diverse folders. Almere Haven is dichtbij om even gezellig te kunnen winkelen. Daar is ook een huisarts en een apotheek te vinden. In de wijk ‘Oosterwold’ kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Daar is onder andere de Albert Heij, Kruitvat en de Action.

Gezellig naar de markt

Bezoek de markt in Almere. Zowel de woensdagmarkt als de zaterdagmarkt zijn beide te vinden in het centrum, op het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. (09:00 tot 16:00 uur). De markt op donderdag vindt plaats in Almere Buiten op het Globeplein en het Rio de Janeiroplein. (09:00 tot 14:00 uur). De markt in Almere Haven is elke vrijdag te vinden op de Brink en de Markt. (09:00 tot 14:00 uur). Ook de markt in Huizen is dichtbij. Deze staat op het Oude Raadhuisplein, elke zaterdag (08:00 tot 16:00 uur), Winkelcentrum Oostermeent, elke dinsdag (10:00 tot 17:00 uur).

Het Cirkelbos

Kampeerterrein Hamaland van Chamavi ligt in het Cirkelbos. Als je de poort uitloopt kan je prachtig wandelen. Het bos dankt zijn naam aan de cirkelvormige bosvakken en paden daaromheen. Het Cirkelbos is opgebouwd uit 7 cirkels, waarin rechte rijen populieren, wilgen en elzen zijn geplant. Aan de rand van de cirkels staan beuken. Bijna nog bekender is het bos vanwege de Gooimeerbeek, de eerste echte beek in Flevoland. Die wordt gevoed door kwelwater van de Gooimeerdijk en uitmondt in de Waterlandse tocht. Er liggen voor de liefhebbers ook geocaches, zelfs één die door een lid van Chamavi geplaatst is. In dit bos vind je een aantal leuke onderdelen van ongeveer 1 ha, die samen het museumbos vormen: Labyrint (doolhof), Zalm in blik, Bos der verandering (groen naar rood), Vlierbomenbloesembessenbos, Tempo (elk jaar een boom planten) en In eenzaamheid. In ontwikkeling zijn de projecten Berg (30 m.) en Orakel. Ook het bezoeken waard is het kathedralenbos dat je boven op de foto ziet. Imposant om in te lopen. Zie voor meer info: museumbos.

Stadsgoedland de Kemphaan

Stadslandgoed De Kemphaan is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit. Het ligt niet ver van de camping dus je bent er zo! Met natuurproducten, een stadsboerderij en een avontuurlijke natuurcamping. Hier kun je er echt even tussenuit. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen en smullen van heerlijke pannenkoeken van Dubbel-Op. Je kunt ook op pad met de boswachter. Of ontdek de jungle tuin, struin over de biologische boerenmarkt en ga aapjes kijken bij stichting AAP. Vervelen is geen optie, vies worden wel. Voor meer info: kemphaan.

Walibi

Walibi is een pretpark in Biddinghuizen. Het is een attractiepark dat vooral voor kinderen bedoeld is die ouder zijn dan 6 jaar. In het park zijn vaak jongeren en studenten te vinden. Hier staan enkele van topattracties van Nederland, zoals de El Condor, Xpress, de Space Shot, Goliath en Speed of Sound. Walibi heeft veel soorten achtbanen. Er is een Walibi Play Land, dat vooral bedoeld is voor kleinere kinderen, maar toch is het verstandiger als je boven de 6 bent. Bij Walibi krijg je een polsbandje. Dat polsbandje geeft aan hoe lang je bent. 140 cm is de grootste maat, de kleinste is 105 cm. In Walibi staat de snelste en hoogste achtbaan in de Benelux, hij heet de Goliath. Deze is 46 meter hoog. Voor meer info: Walibi.

De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen vormen een natuurgebied van zo’n 5600 ha (56 km²) tussen Almere en Lelystad. Het gebied is ontstaan na de drooglegging van de Flevopolders (1950-1968) en dus relatief jong. De Oostvaardersplassen zijn van internationaal belang als moerasgebied en overwinteringsgebied voor vogels. Het gebied is ruwweg in twee gedeelten te onderscheiden: een nat (ca. 3600 ha) en een droog (ca. 2000 ha) gedeelte. Het droge gedeelte wordt gezien als een geschikte leefwereld voor grote grazers. De Oostvaardersplassen worden beheerd door Staatsbosbeheer. In het gebied leven inmiddels al meer dan 25 jaar groepen uitgezette runderen, paarden en edelherten. Voor het publiek is er aan de Knardijk een bezoekerscentrum met een wandelroute van vijf kilometer. Ten noordoosten van de Oostvaardersplassen ligt een gebied van 260 hectare waarin de verschillende milieus met de flora en fauna zoals in het reservaat voorkomen aan bezoekers getoond worden. Ook bij het Fluitbos is een observatiemogelijkheid. Voor meer info: oostvaardersplassen.

Het Grote Kabouterbos

Bij Het Grote Kabouterbos in Dronten, kom je terecht in de wereld van de kabouters. Er zijn echte paddenstoelenhuisjes met een minihaard, bedstee en een waterrad. Schommels, trampolines, luchtkussen, skelters en een mooie speelfontein. Ook is er een ballenbak waar je leuk in kan spelen en ook nog kunt gluren naar het leven van de kabouters. Er is ook nog een bosroute die je kunt lopen, waar je nog meer te weten komt over het leven van de kabouters. In het restaurant kan je via de open keuken zelf volgen hoe je pannenkoek gebakken wordt van alleen maar verse ingrediënten. Ook kan je genieten van vers eigen gemaakt ijs in 18 verschillende soorten en soms zijn er echte kabouters te vinden in het restaurant. Voor meer info: kabouterbos.

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Luchtvaart-Museum Aviodrome ligt bij Lelystad. Aviodrome in vogelvlucht: Ontdek binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen, zoals de Boeing 747. Leer morseseinen in de radiokamer. Zie èn voel vliegspektakel in het 4D-filmtheater. Ervaar het avontuurlijke vliegen in de vluchtsimulators. Kids raken hun energie kwijt bij alle leuke speelplekken. Check in voor een heuse rondvlucht boven Aviodrome. In een oppervlakte van 6.000 m² doorloop je in chronologische volgorde de gehele fascinerende geschiedenis van de luchtvaart. Je mag een exclusieve blik werpen op de honderden knopjes en in sommige gevallen zelf achter het ‘stuur’ plaatsnemen. Met de Museumkaart mag je gratis naar binnen. Verken de verschillende ‘schatkamers’ in Schipholgebouw 1928. Voor meer info: aviodrome.

Bataviastad / Batavialand

Bataviastad is de eerste fashion ‘outlet’ in Nederland, gelegen aan het IJsselmeer bij Lelystad. De outlet is genoemd naar het schip de Batavia uit 1628, waarvan een replica nabij is afgemeerd, bij de Bataviawerf. Ook de moeite waard om te bekijken. Het winkelcentrum is een imitatie van een vestingstad, compleet met een zware stadsmuur, drie stadspoorten, autovrije klinkerstraten en een reeks individuele houten winkelgebouwtjes met een quasiauthentieke uitstraling, deels geïnspireerd op Marken, deels op de West-Indische koloniën. Voor meer info: bataviastad en batavialand.

Smikkelen bij Hans en Grietje

In Zeewolde kun je het sprookje van Hans & Grietje in het echt beleven! Betoverde tafels, bewegende vloeren, water uit het plafond, indoor glijbanen, een grote skelterbaan, superschommels, springkussens, trampolines… je gelooft je ogen niet! En vergeet ook de heerlijke pannenkoeken niet. Dat wordt smikkelen en smullen.

In het bos is in samenwerking met Natuurmonumenten een leuke wandelroute aangelegd met grappige opdrachten, welke vrij te bewandelen is.

hansengrietjezeewolde

Wil je wat verder weg dan kan je denken aan:

  • Amersfoort met dierentuin, oud centrum en het museum Flehite.
  • Amsterdam met grachten, Artis, de Musea rond het Museumplein: Van Gogh, Stedelijk en Rijks. Verder Eye, Scheepvaartmuseum, Foam, Anne Frank en Nemo.
  • Durgerdam, Marken, Volendam en Edam  zijn prachtige toeristische plaatsen voor een heerlijk dagje uit, op redelijk korte afstand van de camping.
  • In Utrecht zijn Dom, werfkelders en vele musea.
  • In Hilversum vind je het museum Beeld en Geluid.
  • Naaktstranden zijn te vinden op het  Zilverstrand bij Almere, het Laaksestrand in Zeewolde (dit heeft een minder goede naam voor gezinnen), het Larserbos bij Lelystad of het Ellerstrand bij Dronten.