Lekker eten op Chamavi? Zeker!

Onze keuken ziet er professioneel uit en is ooit met liefde en deskundigheid door vrijwilligers van de TOG (Terrein Onderhouds Groep) neergezet. Naast de heerlijke snacks op de zaterdagen (gedurende het kampeerseizoen) wordt er bijna elke maand een maaltijd bereid waar leden en gasten aan deel kunnen nemen. Het zijn avondvullende gelegenheden.
We organiseren deze maaltijden zowel in het seizoen als buiten het seizoen. Het is een moment van weerzien en gezelligheid in de donkere dagen. De bar is dan open en de openhaard gaat ook gezellig aan.
Onze gasten kunnen in het kampeerseizoen hier ook aan deelnemen!

Samen koken

De maaltijden worden veelal door leden van de kantinecommissie bereid. Maar ook niet leden komen vaak met heerlijke menu’s en staan soms wel drie dagen te kokkerellen. De geur komt je dan tegemoet als je de parkeerplaats oprijdt. Meestal bedenkt iemand een thema. Hoe leuk is het om aan te mogen schuiven bij een gerecht uit een bepaald land zoals Indonesië, Schotland of Mexico? Of wat dacht je van een heksenmaaltijd? Met een heuse heksenketel en serverende heksen. Ook een Captains dinner kwam al eens voorbij met het koksteam verkleed als kapitein en matrozen.

Voor de gezamenlijke maaltijd hanteren we een inschrijflijst. Bij zo’n 80 a 90 eters is het Lijsternest vol. Geef je op tijd op want deze maaltijden zijn heel geliefd. Er wordt ruim van te voren een ledenmail verstuurd, maar het wordt ook in de agenda op deze website vermeld. Ook op onze sociale media kanalen worden deze activiteiten gedeeld.
Uiteraard houden we rekening met vegetariërs. Dit kan je bij je aanmelding vermelden.
Het aanmelden gebeurt altijd via de email maaltijden@chamavi.nl en er is een start- en einddatum.

De jaarlijkse ‘Running diner’

Een jaarlijks terugkomende activiteit is “Running Dinner”. Op die dag bruist de camping van energie en voorpret want vele leden geven zich hier voor op. De koppels zorgen voor: of het voorgerecht, of het hoofdgerecht of het nagerecht. Dit gebeurt enkele dagen voordat de activiteit plaatsvindt door middel van loting. En eten? Dat doe je op de kampeerplek van de koks!

  • Het gaat gepaard met veel lol en geheimzinnigheid, want je weet niet van tevoren bij welke caravan/tent je aanschuift.
  • Iedere ging van het driegangenmenu geniet je op een andere plek en met andere tafelgenoten (groepjes van 6 eters, oftewel 3 kokduo’s).
  • Ben je aan de beurt voor het bereiden van jou gerecht dan verlaat je de groep een kwartier eerder zodat je nog even het één en ander kan voorbereiden. Na dat kwartier mogen de enveloppen weer opengemaakt worden en begint het wisselen.
  • Zelfs als niet-deelnemer beleef je plezier aan deze dag als je iedereen ziet wisselen en er op alle velden van de camping geschaterd worden van het lachen klinkt.

Buiten het kampeerseizoen is het ook erg gezellig

Ook Oudjaar- en Nieuwjaarsdag zijn alle leden welkom. Er worden héél veel oliebollen gebakken (we boffen enorm dat we een echte banketbakker in ons midden hebben), er wordt erwtensoep gegeten en er worden lekkere hapjes geserveerd. Op nieuwjaarsdag starten we met een Nieuwjaarsontbijt.

Hebben we je nieuwsgierig, of beter nog, lekker gemaakt? Geef je dan ook eens op voor één van bovenstaande activiteiten.
Op Chamavi zijn we gek op gezelligheid en daar hoort lekker eten bij!