Sinds 2022 hebben wij een groot Jeugdhonk!
Tieners kunnen hier lekker ‘chillen’ met andere leeftijdsgenoten.

Opbouw Jeugdhonk

In het voorjaar van 2022 is de kapschuur verbouwd naar een jeugdhonk.
De jeugd wilde graag een eigen plek hebben op ons terrein, waar zij lekker kunnen chillen en allerlei kinderactiviteiten kunnen organiseren.

Na een mooie presentatie van de Jeugdraad op de Algemene Leden Vergadering van de Jeugdraad, kwam het idee van de leden op tafel om de kapschuur te verbouwen naar een jeugdhonk. Een aantal leden boden aan om de jeugd hierbij te helpen, en ze gingen gezamenlijk aan de slag.

Het resultaat is geweldig!

De inrichting

Het blijft niet alleen bij verbouwen. Het moest natuurlijk ook ingericht worden. Dus de jeugd ging met hun begeleider op pad voor vloerbekleding en een bank. Het begint al wat te worden.

  • Zij kregen ook zitzakken, stoelen en tafels aangeboden, wat er ook mooi inpast!
  • Maar ja, de jeugd heeft natuurlijk ook stroom nodig om bijvoorbeeld hun mobieltjes op te kunnen laden. Ook dat werd geregeld.
  • Dankzij de TOG (Terrein Onderhouders Groep) hebben zij nu ook stopcontacten en verlichting die automatisch weer uit gaat.

Kinderactiviteiten

Bij ons organiseren leden veel activiteiten, ook voor de jeugd.
Maar de Jeugdraad organiseert zelf ook diverse leuke activiteiten. Denk maar aan een slaapfeestje, of een lekkere lunch. Zij organiseren het voornamelijk in of bij het Jeugdhonk.

Benieuwd naar deze activiteiten? Bekijk onze agenda.

Samen spelen is samen netjes houden

De jeugdraad heeft hier ook over nagedacht.
Huisregels zijn er ook voor het Jeugdhonk. Daarnaast is er een checklist voor ouders om een oogje in het zeil te houden. Als iedereen na het spelen deze ruimte netjes achter laat, kan elk kind blijven genieten van dit mooie Jeugdhonk!

Als je vragen of ideeën hebt, stel ze aan de Jeugdraad. Veel plezier!!
jeugdraad@chamavi.nl