Lekker eten op Chamavi? Zeker! We hebben een goed geoutilleerde keuken. Het ziet er professioneel uit en is ooit met liefde en deskundigheid door vrijwilligers van de TOG (Terrein Onderhouds Groep) neergezet. Naast de heerlijke snacks op de zaterdagen (gedurende het kampeerseizoen) wordt er bijna elke maand een maaltijd bereid waaraan tachtig mensen deel kunnen nemen. Het zijn avondvullende gelegenheden. We organiseren ze in de lente, de zomer, het najaar maar eveneens in de winter. Het is een moment van weerzien en gezelligheid in de donkere dagen. De bar is dan open en de openhaard gaat ook gezellig aan.

In de zomer worden de maaltijden geserveerd op de eerste vrijdag van de maand. Hier wijken we soms even van af voor een Paas-, Pinksterbrunch of het kerst diner. De maaltijden worden veelal door leden van de kantinecommissie bereid. Maar ook niet leden komen vaak met heerlijke menu’s en staan soms wel drie dagen te kokkerellen. De geur komt je dan tegemoet als je de parkeerplaats oprijdt. Meestal bedenkt iemand een thema. Hoe leuk is het om aan te mogen schuiven bij een gerecht uit een bepaald land zoals Indonesië, Schotland of Mexico? Of wat dacht je van een heksenmaaltijd? Met een heuse heksenketel en serverende heksen. Ook een Captains dinner kwam al eens voorbij met het koksteam verkleed als kapitein en matrozen.
Voor de gezamenlijke maaltijd hanteren we een inschrijflijst. Bij 80 eters is het Lijsternest vol en meer mensen kunnen we dan ook niet toelaten. Geef je op tijd op want deze maaltijden zijn heel geliefd. Uiteraard houden we rekening met vegetariërs. Dit kan je aangeven op de inschrijflijst.

Ook bij de jeu de boules toernooien wordt er gekookt. Spelers van deelnemende campings kunnen dan na het spel heerlijk aanschuiven en gezellig nog even napraten.
Naast deze activiteiten worden er pannenkoeken gebakken bij de Bijendag, met honing van de bijenvolken op het terrein. Ja we hebben ook imkers op Chamavi. Tevens worden er Potluck maaltijden georganiseerd waarbij leden enthousiast hun kookkunsten meenemen naar de kantine en met andere leden delen.

Een jaarlijks terugkomende activiteit is “Running Dinner”. Op die dag bruist de camping van energie en voorpret want vele leden geven zich hier voor op. Echtparen of onechte paren zorgen voor: of het voorgerecht, of het hoofdgerecht of het nagerecht. Dit gebeurt enkele dagen voordat de activiteit plaatsvindt door middel van loting. En eten? Dat doe je op de kampeerplek van de koks! Het gaat gepaard met veel lol en geheimzinnigheid want je weet niet van tevoren bij welke caravan je aanschuift. Iedere gang van het driegangenmenu geniet je op een andere plek en met andere tafelgenoten. (Groepjes van 6 eters (oftewel 3 kokduo’s)). Ben jij aan de beurt voor het bereiden van jouw gerecht dan verlaat je de groep een kwartier eerder zodat je nog even het één en ander kan voorbereiden. Na dat kwartier mogen de enveloppen weer opengemaakt worden en begint het wisselen op de camping weer. Zelfs als niet deelnemer beleef je plezier aan deze dag als je iedereen ziet wisselen en er op alle velden van de camping geschaterlach klinkt.

Ook Oudjaar- en Nieuwjaarsdag is iedereen welkom. Er worden héél veel oliebollen gebakken (we boffen enorm dat we een echte banketbakker in ons midden hebben), er wordt erwtensoep gegeten en er worden lekkere hapjes geserveerd. Op nieuwjaarsdag starten we met een Nieuwjaarsontbijt.

Hebben we je nieuwsgierig, of beter nog, lekker gemaakt? Geef je dan ook eens op voor één van bovenstaande activiteiten.
Op Chamavi zijn we gek op gezelligheid en daar hoort lekker eten bij!

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wij versturen per kwartaal een nieuwsbrief.

Door het indienen van deze aanvraag accepteer je de algemene voorwaarden van de dienstverlening en het privacybeleid

Privacy | Copyright © 1985-2023 Naturistenvereniging Chamavi.